Kuchnia myśliwska, Przepis bigos zająca - zdjęcie, fotografia
Poluje.pl 01/06/2019 08:40

Bigos z zająca   

Składniki:
- skoki;
- 25 dag oczku wędzonego; 
- 70 dag kapusty kwaszonej;
- 1/2 szklanki śmietany;
- 2 dag mąki; 
- 2 suszone grzyby; 
- 20 dag parówek;
- 25 dag cebuli (dymki lub szalotki);
- sól;
- pieprz;
- miód naturalny;
- majeranek;
- czosnek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przygotowania:


Mięso umyć, usunąć kości, pokroić w kostkę wraz z boczkiem. Boczek częściowo stopić, włożyć mięso oraz obraną, opłukaną cebulę i  lekko zrumienić. Następnie połączyć z pokrojoną kapustą oraz umytymi, namoczonymi i pokrojonymi w paseczki grzybami. Zalać małą ilością wody i ugotować. Parówki obrać z osłonki, pokroić w plasterki, dodać do kapusty, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, dusić kilka minut i doprawić.


Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"

Reklama

Przepis na bigos z zająca komentarze opinie

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez poluje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

CMC City Media Communications Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawa 02-761, ul Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"