Witajcie,przede mną nie lada wyzwanie -bażant pieczony z winogronami. Obawiam się jednak, że mięso może być za suche. Wystarczy je podlewać tylko winem, czy dołożyć więcej jakiegoś tłuszczu? Może coś doradzicie?Pozdrawiam
Rękaw to trochę za mało musisz gościa odpowiednio naoliwić bo inaczej z bażanta zrobi się wróbel:)kup dużą strzykawkę i bardzo grubą igłę rozpuść masło sklaruj i poprostu naszprycuj ptaszka.W miejscu gdzie są piersi możesz przytwierdzić plasterki słoniny i powinno być dobrze.Pozdrawiam życzę smacznego!
Witajcie,przede mną nie lada wyzwanie -bażant pieczony z winogronami. Obawiam się jednak, że mięso może być za suche. Wystarczy je podlewać tylko winem, czy dołożyć więcej jakiegoś tłuszczu? Może coś doradzicie?Pozdrawiam
Kolezanko uzyj rekawu do pieczenia i powinno byc ok.Pozdrawiam DB
Liczyłam, że obędzie się bez foliowych wspomagaczy:) Ale skoro sposób sprawdzony, to zapamiętam. Dzięki Mateusz.
Rękaw to trochę za mało musisz gościa odpowiednio naoliwić bo inaczej z bażanta zrobi się wróbel:)kup dużą strzykawkę i bardzo grubą igłę rozpuść masło sklaruj i poprostu naszprycuj ptaszka.W miejscu gdzie są piersi możesz przytwierdzić plasterki słoniny i powinno być dobrze.Pozdrawiam życzę smacznego!