Reklama
  • nuanka2011-04-26 21:23:20

    Witajcie,przede mną nie lada wyzwanie -bażant pieczony z winogronami. Obawiam się jednak, że mięso może być za suche. Wystarczy je podlewać tylko winem, czy dołożyć więcej jakiegoś tłuszczu? Może coś doradzicie?Pozdrawiam

  • mateusz 2011-04-26 21:43:20

    Kolezanko uzyj rekawu do pieczenia i powinno byc ok.Pozdrawiam DB

  • nuanka 2011-04-26 21:56:35

    Liczyłam, że obędzie się bez foliowych wspomagaczy:) Ale skoro sposób sprawdzony, to zapamiętam. Dzięki Mateusz.

  • Fuzja 2011-04-27 19:24:36

    Rękaw to trochę za mało musisz gościa odpowiednio naoliwić bo inaczej z bażanta zrobi się wróbel:)kup dużą strzykawkę i bardzo grubą igłę rozpuść masło sklaruj i poprostu naszprycuj ptaszka.W miejscu gdzie są piersi możesz przytwierdzić plasterki słoniny i powinno być dobrze.Pozdrawiam życzę smacznego!

  • Reklama


Reklama
Reklama
Wróć do