Witam!Mam jeszcze trochę dzika przelatka i tak myślałem że warto zrobić tatara z polędwicy, co o tym myślicie i podajcie trochę swoich pomysłów!Darz Bór!
Witajz tej sztuki mięsa możesz zrobic absolutnie wszystkona wędzenie trochę szkoda zachodu bo to za mało jak bys mieł szynki schaby i ta polędwice to ok ale jesli tak nie jest to inne cuda możesz zrobić np podsmazyć ja na szybko z każdej strony tak aby sie lekko scieła, nastepnie przypraw i poddus w małej ilosci wody, wina, przypraw. Koniecznie ostudz pokrój na plastereczki przygotuj na bazie sosik z dodatkiem grzybków najlepiej kiedy to sa świerze borowiki ale i pieczarki ujda z biedy;)_ zanóż w nim pklastry miesa dodaj serek topiony i zapiekaj ok 20-30 min podawaj z ziemniaczkami z koperkiem lub kluseczkami mmmmniammm pychotka. Polecam
Możesz zrobić też pieczeń rzymską. Doskonała w wydaniu na kanapki i na ciepło. Możesz zamrozić. Musisz zmielic mięso na grubym sitku, zmielic boczek wieprzowy, dodac przyprawy sól, pieprz, majeranej, dużo czosnku cebulę smażoną gorczycę, wszystko dokładnie wymieszać rękoma dodać troche wody i mieszac dalej wyłozyc foremki i piec aż mięso zbrazowieje i odejdzie ok centymetra z każdej strony od blaszki. Ostudzic je trzewba podzielic na takie porcje jakie potrzebujesz i zrób z tym co chcesz. Możesz zamrozić lub zjeść całość jak wolisz SMACZNEGO")
Witam!Mam jeszcze trochę dzika przelatka i tak myślałem że warto zrobić tatara z polędwicy, co o tym myślicie i podajcie trochę swoich pomysłów!Darz Bór!
tatara ze świni? ;/ no jak kto lubi zależy od gustu weż lepiej zrób poledwice ze śliwka w środku i uwędz to też świetna sprawa;)
Witajz tej sztuki mięsa możesz zrobic absolutnie wszystkona wędzenie trochę szkoda zachodu bo to za mało jak bys mieł szynki schaby i ta polędwice to ok ale jesli tak nie jest to inne cuda możesz zrobić np podsmazyć ja na szybko z każdej strony tak aby sie lekko scieła, nastepnie przypraw i poddus w małej ilosci wody, wina, przypraw. Koniecznie ostudz pokrój na plastereczki przygotuj na bazie sosik z dodatkiem grzybków najlepiej kiedy to sa świerze borowiki ale i pieczarki ujda z biedy;)_ zanóż w nim pklastry miesa dodaj serek topiony i zapiekaj ok 20-30 min podawaj z ziemniaczkami z koperkiem lub kluseczkami mmmmniammm pychotka. Polecam
Mam schaby, kiełbasa była, i chyba zrobię tak jak radzisz;) ale zbieram dobre przepisy więc proszę innych o rady;)Darz Bór!
Możesz zrobić też pieczeń rzymską. Doskonała w wydaniu na kanapki i na ciepło. Możesz zamrozić. Musisz zmielic mięso na grubym sitku, zmielic boczek wieprzowy, dodac przyprawy sól, pieprz, majeranej, dużo czosnku cebulę smażoną gorczycę, wszystko dokładnie wymieszać rękoma dodać troche wody i mieszac dalej wyłozyc foremki i piec aż mięso zbrazowieje i odejdzie ok centymetra z każdej strony od blaszki. Ostudzic je trzewba podzielic na takie porcje jakie potrzebujesz i zrób z tym co chcesz. Możesz zamrozić lub zjeść całość jak wolisz SMACZNEGO")