
Przed nami dobrze znana w środowisku łowieckim, i nie
tylko, ogromna impreza Hubertus Expo
2016. Tegoroczna edycja targów, już XIII, będzie miała miejsce w dniach 18 – 20
marca tradycyjnie na terenie Centrum MT Polska. Portal poluje.pl ponownie
objął wydarzenie patronatem medialnym.
Możemy zapewnić, że podczas XIII Międzynarodowych Targów Łowiectwa, Strzelectwa i Rekreacji, zwiedzających spotka moc atrakcji. Poza wystawcami, organizator imprezy, Polski Związek Łowiecki, zapewni jak zwykle szereg imprez towarzyszących, nadających targom charakter ważnego wydarzenia kulturalnego i poznawczego.
Na co mogą liczyć zwiedzający, poza przeglądem ofert najważniejszych i najprężniejszych firm związanych z myślistwem, strzelectwem czy sportem? Na pewno będą zawsze wzbudzające entuzjazm pokazy sokolnicze. Tematykę przybliżą gościom sokolnicy z „Gniazda Sokolnikow PZŁ”. Sokolnicy pokażą zachwycające ptaki na scenie głównej, jak i na swoim stoisku.
Dużo emocji wywołają też pokazy wabienia zwierzyny. Wszyscy, którzy otarli się o tę tematyką, wiedzą doskonale, jak wiele umiejętności potrzebuje sztuka wabienia jeleni, rogaczy czy leśnych drapieżników. Na terenie targów zobaczymy mistrzów Polski i Europy w tej dziedzinie, popisy dadzą i udzielą wszelkich informacji członkowie Klubu Wabiarzy Zwierzyny Polskiego Związku Łowieckiego.
No i wreszcie coś, co cieszy szczególnie dużą rzeszę miłośników natury. Pokazy kynologiczne. Psy myśliwskie wszelkich ras. Zobaczymy i usłyszymy, co potrafią, jakie mają walory, jak je tresować, jak faktycznie wydobyć ich zdolności. Klub Wyżłów PZŁ, Klub Szpiców PZŁ, Klub Gończych polskich ZKWP, Dzikarze.pl służyć będzie zainteresowanym doświadczeniem i wiedzą. Dzięki zawsze wdzięcznych psom Hubertus Expo na pewno zyska na atmosferze.
To jeszcze nie koniec. Nikt nie policzył, ilu amatorów ma kuchnia myśliwska. Na targach wystąpią znawcy tej smakowitej sztuki. Na gości czekają warsztaty kulinarne, konkursy i coś najmilszego ze wszystkiego, czyli degustacje. Eksperci pokażą, jak przygotować marynatę, kiełbasę czy pasztet ze zdrowej dziczyzny. Specjalne spotkanie poprowadzi Krzysztof Lechowski, autor książki „Oswajamy dziczyznę”.
Zapraszamy.
więcej na stronie hubertusexpo.pl
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie