Reklama

Comber z grilla z masłem ziołowym i czosnkiem

Poluje.pl
10/03/2010 12:17
Wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami, a więc i sezon grillowy coraz bliżej. Nie mogę się już doczekać kiedy rozpalę grilla i będę mógł zabrać się za jedzenie. Z tego właśnie powodu przypominałem sobie dwa fantastyczne przepisy, specjalnie na grilla.
Comber z grilla z masłem ziołowym i czosnkiem

Co będzie nam potrzebne:
- 500g combra
- 1 łyżka masła
- zioła – prowansalskie, albo według uznania
- co najmniej 2 ząbki czosnku
- olej
- sól i pieprz

Na początek musimy pokroić mięso w plastry i lekko zbić tłuczkiem. Potem porządnie posypać solą i pieprzem, nie polecam korzystania z gotowych przypraw grillowych – psują smak! Później skropić olejem i odstawić, najlepiej w chłodne miejsce na mniej więcej 2-3godz. Teraz mamy chwilę, żeby zając się masłem. Ucieramy je razem z ziołami – najłatwiej kupić suszone w torebce, ale jeśli mamy trochę więcej czasu i zależy nam na ciekawszym smaku, można drobno posiekać świeże zioła (do kupienia np. w doniczkach). Zabieramy się również za czosnek. Siekamy go bardzo drobno – nie polecam wyciskania, czy zgniatania, bo będzie zbyt dużo soku i wszystko się poskleja razem, dlatego nóż i deseczka!

Po odczekaniu ustalonego czasu wrzucamy mięsko na grilla. Kiedy będzie już rumiane układamy po kawałku masła ziołowego i posypujemy posiekanym czosnkiem. Przygotowanie proste i szybkie, a jak smacznie!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do