Reklama

Przepis na bulion z bażanta

Poluje.pl
28/05/2019 14:51

Bulion z bażanta   


Składniki:


- 3/4 I mocnego bulionu z pieczonych szkieletów i posiekanych resztek mięsa z bażantów;

- 100 g pieczonej piersi bażanta bez skórki pokrojonej na małe
cienkie paseczki;

- 2 łyżki koniaku; 

- 3 łyżeczki masła;

- 3 kromki białego pieczywa bez skórki i pokrojone w małą kostkę;

- sól, pieprz.


Sposób przygotowania:
Zagrzać bulion, doprawić solą i pieprzem, włożyć pokrojoną pierś bażanta i dodać dla zapachu koniak. Na patelni rozpuścić masło, zrumienić grzaneczki i podać do stołu razem z zupą.

 


(Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny")

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do