Reklama

Przepis na bigos z zająca

Poluje.pl
01/06/2019 08:40

Bigos z zająca   

Składniki:
- skoki;
- 25 dag oczku wędzonego; 
- 70 dag kapusty kwaszonej;
- 1/2 szklanki śmietany;
- 2 dag mąki; 
- 2 suszone grzyby; 
- 20 dag parówek;
- 25 dag cebuli (dymki lub szalotki);
- sól;
- pieprz;
- miód naturalny;
- majeranek;
- czosnek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przygotowania:


Mięso umyć, usunąć kości, pokroić w kostkę wraz z boczkiem. Boczek częściowo stopić, włożyć mięso oraz obraną, opłukaną cebulę i  lekko zrumienić. Następnie połączyć z pokrojoną kapustą oraz umytymi, namoczonymi i pokrojonymi w paseczki grzybami. Zalać małą ilością wody i ugotować. Parówki obrać z osłonki, pokroić w plasterki, dodać do kapusty, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, dusić kilka minut i doprawić.


Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do