Reklama

Przepis na bigos z zająca

Poluje.pl
01/06/2019 08:40

Bigos z zająca   

Składniki:
- skoki;
- 25 dag oczku wędzonego; 
- 70 dag kapusty kwaszonej;
- 1/2 szklanki śmietany;
- 2 dag mąki; 
- 2 suszone grzyby; 
- 20 dag parówek;
- 25 dag cebuli (dymki lub szalotki);
- sól;
- pieprz;
- miód naturalny;
- majeranek;
- czosnek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przygotowania:


Mięso umyć, usunąć kości, pokroić w kostkę wraz z boczkiem. Boczek częściowo stopić, włożyć mięso oraz obraną, opłukaną cebulę i  lekko zrumienić. Następnie połączyć z pokrojoną kapustą oraz umytymi, namoczonymi i pokrojonymi w paseczki grzybami. Zalać małą ilością wody i ugotować. Parówki obrać z osłonki, pokroić w plasterki, dodać do kapusty, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, dusić kilka minut i doprawić.


Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do