Reklama

Pasztet świąteczny z dziczyzną

22/12/2010 10:20
Jak to przed Świętami, jestem bardzo zabiegana, ale chciałabym jeszcze „podesłać” Wam, Koleżanki i Koledzy jakieś przepisy świąteczne. Dzisiaj bardzo prosty – pasztet świąteczny z dziczyzną. Można powiedzieć, że ta dziczyzna w pasztecie jest dość symboliczna, ale zawsze.
Życzę smacznego, a życzenia świąteczne jeszcze złożę, bo pewnie jeszcze coś napiszę.

Pasztet świąteczny z dziczyzną


Składniki:

• 2 kg mięsa (może być również rosołowe): drób, wołowina,
• 1 kg dziczyzny (dobrze sprawdza się bażant, ale wszystko inne tez jest akceptowalne),
• jaja 4 sztuki
• czosnek – 1 główka
• pieprz
• sól


Przygotowanie:
Mięso gotujemy i mielimy. Czosnek obieramy i zgniatamy w prasce. Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy czosnek i grysik. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozkładamy do brytfanek keksówek, które uprzednio smarujemy tłuszczem. Pieczemy około półtorej godziny. Otrzymujemy świąteczny pasztet z dziczyzny.

Smacznego. Jeszcze dzisiaj coś wrzucę.

Darz bór!





Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do