Reklama

Pasztet świąteczny z dziczyzną

22/12/2010 10:20
Jak to przed Świętami, jestem bardzo zabiegana, ale chciałabym jeszcze „podesłać” Wam, Koleżanki i Koledzy jakieś przepisy świąteczne. Dzisiaj bardzo prosty – pasztet świąteczny z dziczyzną. Można powiedzieć, że ta dziczyzna w pasztecie jest dość symboliczna, ale zawsze.
Życzę smacznego, a życzenia świąteczne jeszcze złożę, bo pewnie jeszcze coś napiszę.

Pasztet świąteczny z dziczyzną


Składniki:

• 2 kg mięsa (może być również rosołowe): drób, wołowina,
• 1 kg dziczyzny (dobrze sprawdza się bażant, ale wszystko inne tez jest akceptowalne),
• jaja 4 sztuki
• czosnek – 1 główka
• pieprz
• sól


Przygotowanie:
Mięso gotujemy i mielimy. Czosnek obieramy i zgniatamy w prasce. Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy czosnek i grysik. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozkładamy do brytfanek keksówek, które uprzednio smarujemy tłuszczem. Pieczemy około półtorej godziny. Otrzymujemy świąteczny pasztet z dziczyzny.

Smacznego. Jeszcze dzisiaj coś wrzucę.

Darz bór!





Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do