No więc pora na kolejny stosunkowo prosty przepis. Tym razem będzie to polędwica z jelenia z grzybami.
Do zrobienia potrawy potrzebujemy: 8 kawałków polędwicy z jelenia grubości ok. 3 cm, 25 dag prawdziwków 1 cebulka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki gęstej śmietany imbir, sól, pieprz
Sposób przygotowania: Polędwicę myjemy, suszymy, obsypujemy pieprzem i imbirem. Grzyby myjemy i kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy w kostkę. Masło stopić na patelni, zeszklić cebulkę, a następnie podsmażyć grzyby przez kilka minut. Potem dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki. Na drugiej patelni na oleju smażymy polędwicę, najlepiej niezbyt długo, żeby pozostała różowa w środku. Do usmażonej polędwicy dodajemy sos i chwilę razem podgrzewamy. Doprawiamy solą, podajemy posypaną natką pietruszki.
Komentarze opinie