Reklama

Polędwica z jelenia – z grzybami

09/06/2010 09:30
No więc pora na kolejny stosunkowo prosty przepis. Tym razem będzie to polędwica z jelenia z grzybami.

Do zrobienia potrawy potrzebujemy:
8 kawałków polędwicy z jelenia grubości ok. 3 cm,
25 dag prawdziwków
1 cebulka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 łyżki gęstej śmietany
imbir, sól, pieprz

Sposób przygotowania: Polędwicę myjemy, suszymy, obsypujemy pieprzem i imbirem. Grzyby myjemy i kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy w kostkę. Masło stopić na patelni, zeszklić cebulkę, a następnie podsmażyć grzyby przez kilka minut. Potem dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.
Na drugiej patelni na oleju smażymy polędwicę, najlepiej niezbyt długo, żeby pozostała różowa w środku. Do usmażonej polędwicy dodajemy sos i chwilę razem podgrzewamy. Doprawiamy solą, podajemy posypaną natką pietruszki.

Życzę smacznego!
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do