
Cicho szemrzące górskie potoki, pokryte pierwszym śniegiem drzewa i skały, przepiękne widoki... tak wyglądają jesienią austriackie Alpy. W tych pięknych okolicznościach przyrody i niepowtarzalnych, gdzieś na wysokości ponad 2 tysięcy metrów, prawdziwi pasjonaci myślistwa będą wypatrywać kozic górskich.
Muszą oszukać niesprzyjającą naturę, doskonały węch i słuch zwierzęcia aby zasłużyć na jego piękne trofeum. Zobaczcie, czy ich ciężka i wielogodzinna wspinaczka po oblodzonych skałach, w śniegu, do miejsc, w których można spotkać wspaniałe górskie kozice zostanie nagrodzona...
Sezon myśliwski już tuż tuż...zaczynamy od kozła sarny, poniżej przedstawiamy Wam przepis na pyszne eskalopki z sarny w sosie wiśniowym. Smacznego!
Eskalopki z sarny z sosem wiśniowym
SKŁADNIKI:
750 g mięsa z sarny (bez kości).
100 g oliwy,
5 g jałowca,
5 g rozmarynu,
5 g tymianku,
Sos:
150 g wiśni (bez pestek),
30 g cukru,
8 cl czerwonego octu winnego,
1 cl bulionu z sarny
sól
pieprz
Dekoracja:
400 g ugotowanych brokołów
30 g orzeszków piniowych
40 g masła
listki swieżej miętej
http://www.myslistwo.net.pl/przepis.htmlTwoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie