Reklama

Polowanie po trapersku

TVR
30/04/2013 10:58

Cicho szemrzące górskie potoki, pokryte pierwszym śniegiem drzewa i skały, przepiękne widoki... tak wyglądają jesienią austriackie Alpy. W tych pięknych okolicznościach przyrody i niepowtarzalnych, gdzieś na wysokości ponad 2 tysięcy metrów, prawdziwi pasjonaci myślistwa będą wypatrywać kozic górskich.

Muszą oszukać niesprzyjającą naturę, doskonały węch i słuch zwierzęcia aby zasłużyć na jego piękne trofeum. Zobaczcie, czy ich ciężka i wielogodzinna wspinaczka po oblodzonych skałach, w śniegu, do miejsc, w których można spotkać wspaniałe górskie kozice zostanie nagrodzona...

Sezon myśliwski już tuż tuż...zaczynamy od kozła sarny, poniżej przedstawiamy Wam przepis na pyszne eskalopki z sarny w sosie wiśniowym. Smacznego!

Eskalopki z sarny z sosem wiśniowym

SKŁADNIKI:

750 g mięsa z sarny (bez kości).

100 g oliwy,

5 g jałowca,

5 g rozmarynu,

5 g tymianku,

Sos:

150 g wiśni (bez pestek),

30 g cukru,

8 cl czerwonego octu winnego,

1 cl bulionu z sarny

sól

pieprz

Dekoracja:

400 g ugotowanych brokołów

30 g orzeszków piniowych 

40 g masła

listki swieżej miętej

http://www.myslistwo.net.pl/przepis.html

I
jeszcze trochę humoru...
Żona pyta męża:
- Kiedy wrócisz z
polowania!
- Kiedy wrócę, to wrócę!
- To dobrze, ale nie
później!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do