
Klopsiki z podrobów zajęczych
Składniki:
- płuca
- serce
- wątroba i nerki z zająca
- 1 namoczona w mleku bułka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- po ćwierć łyżeczki tymianku
majeranku i otartej skórki cytrynowej
- 2 jajka
- 100 g masła
- 1 łyżka tartej bułki.
Sposób przygotowania:
Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle. Pozbawione błon podroby i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę, wymieszaj z ziołami, jajkami i cebulą. Masę dokładnie wyrób, dopraw do smaku solą i pieprzem. Formuj małe klopsiki, wrzucaj na osolony wrzątek, gotuj około 20 minut. Na patelni zrumień tartą bułkę, po czym dodaj masło. Klopsiki podawaj polane masłem z bułeczką.
(źródło Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska")
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie