Reklama

Przepis na klopsiki z podrobów zajęczych

Poluje.pl
15/03/2019 13:48

Klopsiki z podrobów zajęczych 

Składniki:

- płuca
- serce
- wątroba i nerki z zająca
- 1 namoczona w mleku bułka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- po ćwierć łyżeczki tymianku
majeranku i otartej skórki cytrynowej
- 2 jajka
- 100 g masła
- 1 łyżka tartej bułki.

Sposób przygotowania:
Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle. Pozbawione błon podroby i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę, wymieszaj z ziołami, jajkami i cebulą. Masę dokładnie wyrób, dopraw do smaku solą i pieprzem. Formuj małe klopsiki, wrzucaj na osolony wrzątek, gotuj około 20 minut. Na patelni zrumień tartą bułkę, po czym dodaj masło. Klopsiki podawaj polane masłem z bułeczką.

 

(źródło Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska")

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do