Reklama

Przepis na klopsiki z podrobów zajęczych

Poluje.pl
15/03/2019 13:48

Klopsiki z podrobów zajęczych 

Składniki:

- płuca
- serce
- wątroba i nerki z zająca
- 1 namoczona w mleku bułka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- po ćwierć łyżeczki tymianku
majeranku i otartej skórki cytrynowej
- 2 jajka
- 100 g masła
- 1 łyżka tartej bułki.

Sposób przygotowania:
Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle. Pozbawione błon podroby i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę, wymieszaj z ziołami, jajkami i cebulą. Masę dokładnie wyrób, dopraw do smaku solą i pieprzem. Formuj małe klopsiki, wrzucaj na osolony wrzątek, gotuj około 20 minut. Na patelni zrumień tartą bułkę, po czym dodaj masło. Klopsiki podawaj polane masłem z bułeczką.

 

(źródło Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska")

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do