Reklama

Przepis na zupę z kaczki po toruńsku

Poluje.pl
21/03/2019 08:56

Zupa z kaczki po toruńsku

Składniki:

- 1/4 kaczki
- 5 l wywaru z warzyw
- 20 dag ziemniaków
- l0 dag łazanek
- 2 dag mąki
- I/2 szklanki śmietany
- 4 dag przecieru z suszonych śliwek
- sól
- pieprz
sok z cytryny do smaku


Sposób przygotowania:

Kaczkę umyj i zalej wywarem,a następnie ugotuj na małym ogniu. Ziemniaki umyj, obierz, opłukaj, pokrajaj w kostkę i włóż do mięsa pod koniec gotowania. Miękkie mięso wyjmij z naczynia, usuń kości, pokrajaj w kostkę i połącz z ziemniakami, łazankami, śmietaną wymieszaną z mąką i przecierem. Gotuj kilka minut, a na kiniec dopraw.
 
(źródło  Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" )

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do