Reklama

Szaszłyki z sarniny posypane estragonem

Poluje.pl
10/03/2010 13:30
Drugi z moich ulubionych przepisów, już nieco trudniejszy, to:
Szaszłyki z sarniny posypane estragonem
Składniki:
- 600g combra
- 150g słoniny
- 5 ząbków czosnku
- 3/4 łyżeczki estragonu
- 1 łyżka soku cytryny
- 1 łyżka oleju
- 2 pomidory
- 2 cebule
- łyżka masła
- sól, pieprz

Zaczynamy od pokrojenia mięsa na małe, ale grube plastry. Następnie rozcieramy czosnek z solą i nacieramy nim mięso, sypiemy nieco pieprzu, estragon, na koniec skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i oliwą. Mięso teraz musi odstać swoje, czyli około 2 godziny. W tym czasie kroimy słoninę, pomidory i cebulę w plastry. Kiedy mięso przejdzie przyprawami nabijmy je na przemian z warzywami i słoniną na szpikulce do szaszłyków. Polewamy wszystko masełkiem i wrzucamy na ruszt.
Palce lizać!
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do