Reklama

Szaszłyki z sarniny posypane estragonem

Poluje.pl
10/03/2010 13:30
Drugi z moich ulubionych przepisów, już nieco trudniejszy, to:
Szaszłyki z sarniny posypane estragonem
Składniki:
- 600g combra
- 150g słoniny
- 5 ząbków czosnku
- 3/4 łyżeczki estragonu
- 1 łyżka soku cytryny
- 1 łyżka oleju
- 2 pomidory
- 2 cebule
- łyżka masła
- sól, pieprz

Zaczynamy od pokrojenia mięsa na małe, ale grube plastry. Następnie rozcieramy czosnek z solą i nacieramy nim mięso, sypiemy nieco pieprzu, estragon, na koniec skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i oliwą. Mięso teraz musi odstać swoje, czyli około 2 godziny. W tym czasie kroimy słoninę, pomidory i cebulę w plastry. Kiedy mięso przejdzie przyprawami nabijmy je na przemian z warzywami i słoniną na szpikulce do szaszłyków. Polewamy wszystko masełkiem i wrzucamy na ruszt.
Palce lizać!
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do