Drugi z moich ulubionych przepisów, już nieco trudniejszy, to: Szaszłyki z sarniny posypane estragonem Składniki: - 600g combra - 150g słoniny - 5 ząbków czosnku - 3/4 łyżeczki estragonu - 1 łyżka soku cytryny - 1 łyżka oleju - 2 pomidory - 2 cebule - łyżka masła - sól, pieprz
Zaczynamy od pokrojenia mięsa na małe, ale grube plastry. Następnie rozcieramy czosnek z solą i nacieramy nim mięso, sypiemy nieco pieprzu, estragon, na koniec skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i oliwą. Mięso teraz musi odstać swoje, czyli około 2 godziny. W tym czasie kroimy słoninę, pomidory i cebulę w plastry. Kiedy mięso przejdzie przyprawami nabijmy je na przemian z warzywami i słoniną na szpikulce do szaszłyków. Polewamy wszystko masełkiem i wrzucamy na ruszt. Palce lizać!
Komentarze opinie